Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на фурна

Ястия с риба:

Рибено филе с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 600 г рибено филе • 200 г гъби • 60 г сланина • 1,5 с.л. брашно • 30 г краве масло • 1-2 с.л. галета • 2-3 с.л. настъргано сирене • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме наряза...

Рибник

Продукти: • 1 по-голям шаран • 7-8 глави лук • 1 чушка • 1 домат • 1 ч. ч. счукани орехи • олио • чубрица • черен пипер • сол За тестото: • 1 кг брашно • мая, колкото половин кибритена кутийка • 1 с. л. оцет • 1 с. л. олио • сол • хладк...

Рибник по славянски

Продукти: • 1 кг шаран без главата • 75 мл олио • 30 г масло • 200 г лук • 100 г моркови • малко целина • 250 г домати • 1 с. л. брашно • 1-2 скилидки чесън • черен пипер • дафинов лист • магданоз, сол, лимон За заливката: • 1 с. л. брашно ...

Рибник с ориз от Тутракан

Продукти: • 1 кг риба • 1-2 стръка праз • 1 ч. ч. ориз • 150 мл олио • 1 ч. л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Задушаваме в олиото ситно нарязания праз до омекване, посоляваме, разбъркваме с червения пипер, заливаме с топла вода и ки...

Руло от риба

Продукти: • 1 кг филе от риба • 8 рулца от раци • половин глава лук • 1 ч.ч. пюре от картофи • 8 каперси • галета • магданоз • бял пипер • масло • сол Начин на приготвяне: Смиламе филето от риба заедно с лука. Овкусяваме със сол и бял пипер, о...

Сардела

Продукти: (за 2 порции) • 500 г пресен черноморски сафрид • 3 с.л. олио • 2-3 дафинови листа • 10-15 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата и я нареждаме на 1 ред в тавичка. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1 к.ч. т...

Сардини на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг дребни сардини • 1 лимон • 1 връзка магданоз • 3-4 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме рибите, като отстраняваме главите и ги нареждаме една до друга в огнеупорен съд, чието дъно сме покрили със ситн...

Сардини по гръцки

Продукти: (за 2 порции) • 6 по-дребни сардини • 5 домата • 1 глава лук • 1/2 к.ч. бяло вино • 1 с.л. галета • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Заливаме с виното и ос...

Сафрид на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг сафрид • 2 глави лук • 5 домата • 2 моркова • 1 глава чесън • 3 с.л. олио • 1 к.ч. галета • 10-12 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • магданоз, оцет, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата и я поръсваме с оцет и...

Сафрид с орехи

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг черноморски сафрид • 3 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 4 домата • 1 ч.ч. счукани орехи • 4 с.л. олио • 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата, поръсваме с черен пипер и оставяме да п...

Сафрид, запечен с вино

Продукти: (за 6 порции) • 1 сафрид /окоро 1,5 кг/ • 500 г картофи • 1 к.ч. олио • 5 скилидки чесън • 1 с.л. сухо бяло вино • 2 лимона • 1 с.л. риган • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разделяме рибата надлъжно на две и я слагаме с кожата надолу в...

Скумрия в макарони

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от скумрия • 250 г макарони • 1 с.л. лимонов сок • 2 с.л. доматено пюре • 100 г кашкавал • 30 г краве масло • 1-2 с.л. галета • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме напречно рибните филета, посоляваме, н...

Скумрия във фолио

Продукти: (за 4 порции) • 4 скумрии • 60 г краве масло • 4 лимона • 1 с.л. семе от копър • 2 дафинови листа • 2 глави лук • мащерка, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Поръсваме рибите със сол, черен пипер и сока от 2 лимона и ги оставям...

Скумрия на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 4 средно големи скумрии • 3-4 с.л. олио • 1 глава лук • 1 парче целина • 2 моркова • 4 домата • 2-3 скилидки чесън • сок 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибите, поръсваме с лимонов сок и...

Скумрия с бяло вино

Продукти: (за 8 порции) • 8 малки скумрии • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 1 ч.ч. оцет • 1 ч.ч. вода • 1 морков • 2 глави лук • 1 скилидка чесън • 1 дафинов лист • 1 ч.л. смлян кориандър • магданоз, мащерка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нареж...

Скумрия с портокали

Продукти: (за 8 порции) • 8 филета от скумрия • 2 портокала • 5-6 черни маслини • 5-6 зелени маслини • 1/2 к.ч. смлени бадемови ядки • 1 с.л. овесени ядки • 1 стрък праз • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натриваме филетата с че...

Скумрия с чесън

Продукти: (за 4 порции) • 4 скумрии • 2 глави чесън • 1 к.ч. олио • 2 дафинови листа • няколко зърна черен пипер • сол, лимон Начин на приготвяне: Изчистваме рибата, като запазваме главите. След това я оставяме да кисне 10-15 мин в студена вода. Посолявам...

Скумрия със специален сос

Продукти: (за 2 порции) • 600 г филе от скумрия • 250 г кисели краставички • 20 маслини • 1 к.ч. олио • 2 дафинови листа • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме киселите краставички на кръгли парченца и ги слагаме в тавичка. Прибавяме маслините,...

Скумрия, пълнена с лимони

Продукти: (за 4 порции) • 4 неголеми скумрии • 3 лимона • 8-12 клонки магданоз • 4 скилидки чесън • 1 с.л. бяло вино • 3 с.л. зехтин • пресен босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпре...

Сом на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 1 сом /около 1 кг/ • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • лимонов сок • дафинов лист, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Правим прорези в кожата на сома, докато стигнем месото. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Овалва...

Сом с бяло вино

Продукти: (за 5 порции) • 1 сом /около 1,5 кг/ • 5 с.л. олио • 1 връзка магданоз • 5 с.л. препечено брашно • 1 глава счукан чесън • 1 ч.л. черен пипер • 1 лимон • 3 жълтъка • 1,5 ч.ч. сухо бяло вино • сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на п...

Суфле с ориз

Продукти: (за 2-3 порции) • 1 ч.ч. ориз • 2 ч.ч. вода • 2-3 пушени херинги • 4-5 домата • 1 к.ч. сметана • 2-3 с.л. настърган кашкавал • 1 бучка краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме ориза в подсолената вода, като внимаваме да не се развари...

Суфле с пушена треска

Продукти: (за 4 порции) • 450 г спанак • 200 г пушено филе от треска • 2 с.л. галета • 300 мл прясно мляко • 1 дафинов лист • 1 главичка лук • 25 г краве масло • 2 с.л. брашно • 1 щипка горчица на прах • 4 яйца • черен пипер, сол Начин на приготвяне:...

Суфле с риба по милански

Продукти: (за 2-3 порции) • 500 г филе от риба • 70 г сирене • 2 с.л. доматено пюре • 2 с.л. маргарин • 2 с.л. брашно • 250 мл прясно мляко • 2 яйца • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Приготвяме от маргарина и брашното светла з...

назаднапред
Начало