Продукти: (за 4 порции)
• 4 скумрии
• 60 г краве масло
• 4 лимона
• 1 с.л. семе от копър
• 2 дафинови листа
• 2 глави лук
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме рибите със сол, черен пипер и сока от 2 лимона и ги оставяме 15 мин на студено.
В коремната кухина на всяка скумрия слагаме по клонче мащерка и магданоз и по половин дафинов лист. Слагаме всяка риба върху намаслено алуминиево фолио. Поръсваме наоколо ситно нарязан лук и семе от копър. Нареждаме тънки кръгчета лимон и загъваме добре фолиото.
Нареждаме рибата в тавичка и печем 40 мин в умерено силна фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....