Кулинарни рецепти » Суфле с ориз

 Суфле с ориз
/Холандия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 2-3 пушени херинги
• 4-5 домата
• 1 к.ч. сметана
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, като внимаваме да не се развари. Намазваме формата за суфле с масло и разстиламе част от ориза. Отгоре подреждаме почистената от костите риба.

Разстиламе втори пласт ориз и нареждаме обелените и нарязани на кръгчета домати. Покриваме с останалия ориз и заливаме с леко подсолената сметана. Слагаме тук там късчета масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Печем 15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало