Продукти: (за 4 порции)
• 4 скумрии
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• няколко зърна черен пипер
• сол, лимон
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата, като запазваме главите. След това я оставяме да кисне 10-15 мин в студена вода. Посоляваме изкиснатите риби и ги нареждаме в тавичка.
Поръсваме равномерно със счукания чесън. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1-2 ч.ч. вода. Печем 15 мин от едната страна, след това обръщаме рибите и печем още 15 мин.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...