Кулинарни рецепти » Скумрия с чесън

 Скумрия с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 4 скумрии
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• няколко зърна черен пипер
• сол, лимон

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, като запазваме главите. След това я оставяме да кисне 10-15 мин в студена вода. Посоляваме изкиснатите риби и ги нареждаме в тавичка.

Поръсваме равномерно със счукания чесън. Прибавяме дафиновите листа, черния пипер, олиото и 1-2 ч.ч. вода. Печем 15 мин от едната страна, след това обръщаме рибите и печем още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало