Продукти: (за 2 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г кисели краставички
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселите краставички на кръгли парченца и ги слагаме в тавичка. Прибавяме маслините, дафиновите листа, черният пипер, олиото и 1 ч.ч. вода.
Нареждаме отгоре измитата и посолена риба с кожата надолу и печем в загрята фурна. След 15 мин обръщаме филетата и печем още 15 мин.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...