Продукти: (за 2 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г кисели краставички
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме киселите краставички на кръгли парченца и ги слагаме в тавичка. Прибавяме маслините, дафиновите листа, черният пипер, олиото и 1 ч.ч. вода.
Нареждаме отгоре измитата и посолена риба с кожата надолу и печем в загрята фурна. След 15 мин обръщаме филетата и печем още 15 мин.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...