Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на фурна

Ястия с риба:

Сьомга в пергамент

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета сьомга 180 г • 1 глава лук • 4 стръка пресен лук • 1-2 червени чушки • 4 стръка пресен копър • 4 пресни листенца босилек • 4 филийки лимон • 50 мл сухо бяло вино • 25 мл олио • сол, черен пипер Начин на приготвяне: ...

Сьомга на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от сьомга • 4 гъби • 60 г краве масло • 2 с.л. лимонов сок • магданоз, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме 40 г масло, прибавяме нарязаните на малки парченца сьомга и гъби и изпържваме сместа. Посоляваме на вкус и доизп...

Сьомга със зеленчуци

Продукти: • 500 г филе от сьомга • 350 г картофи • 400 г домати • 1 ч.ч. сметана • 1 к.ч. прясно мляко • 1 яйце • 50 г кашкавал • половин лимон • 1-2 стръка зелен лук • 1 малка тиквичка • 1 щипка розмарин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Тракийски рибен гювеч

Продукти: (за 5 порции) • 750 г филе от скумрия • 1 ч.ч. олио • 2 глави лук • 2 моркова • 1 парче целина • 1/3 буркан паприкаш консерва • 1-2 домата • 1 връзка магданоз • 1 ч.ч. ориз • 1 лимон • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приго...

Треска по баски

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от треска • 2-3 сварени картофа • 3 домата • 150 г гъби • 1 скилидка чесън • 1/2 к.ч. бяло вино • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. галета • 2-3 с.л. брашно • 40 г краве масло • лимонов сок • черен и червен пипер • магданоз, с...

Треска с червено вино

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от треска • 2 глави лук • 150 г гъби • 1 ч.ч. червено вино • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука и гъбите на парченца и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната на порции ...

Треска с чушки и домати

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от треска • 2-3 с.л. олио • 3 глави лук • 3 домата • 2 чушки • 1 люто чушле • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки. Нарязваме лука на дребно и го ...

Украинска рибена солянка

Продукти: • 1 кг прясно или кисело зеле • 4 с.л. доматено пюре • 4 с.л. олио • 3 глави лук • 1 с.л. захар • 500 г рибено филе • 40 г краве масло • 40 г галета • 5 кисели краставички • 2 глави лук • 1 ч.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготв...

Филе от кефал

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от кефал • 2 с.л. бяло вино • 1-2 к.ч. рибен бульон • 2 глави лук • 60 г краве масло • 2 с.л. брашно • 100 г гъби • 50 г кашкавал • сол Начин на приготвяне: Разделяме филето на порции, посоляваме и задушаваме 10 ...

Филе от риба с бадеми

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от хек • 200 г сух бял хляб • 1 ч.ч. прясно мляко • 50 г смлени бадемови ядки • 1 с.л. ситно нарязан босилек • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • 1 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Залив...

Филе от треска, печено в хартия

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета от треска от 200 г • 2 лимона • 2 тънки стръка праз • 1 парче краве масло • 200 г сметана • шафран, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Затопляме фурната на 180 градуса. Изрязваме 4 парчета алуминиево фоли...

Хамсия на фурна

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг хамсия • 1 кг домати • 6 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата и я нареждаме я в намаслена тавичка. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, сол и черен пипер ...

Хамсия на фурна

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг хамсия • 1 кг домати • 5-6 скилидки чесън • 1 връзка магданоз • 1 к.ч. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата, измиваме я и посоляваме. Нареждаме я в намаслена тавичка и заливаме с обелените и настъ...

Хек на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г филе от хек • 3 с.л. олио • 1 глава лук • 1 буркан белени домати • 4 филийки бял хляб • 40 краве масло • 100 г настърган кашкавал • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натриваме филенцата със сол и черен...

Шаран в портокалова марината

Продукти: • 500 г шаран (котлет или филе) • 1 с.л. червен пипер За маринатата: • 1/2 ч.ч. сок от портокал • 2 с.л. светъл соев сос • 1 с.л. лимонов сок • 1 скилидка чесън • 1/4 ч.л. черен пипер • 1 ч.л. зехтин Начин на приготвяне: Смесваме в...

Шаран в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран • 2 глави лук • 100 г орехови ядки • 400 г брашно • 5-6 с.л. олио • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Приготвяме плънка от дребно нарязания и изпържен лук, накълцаните орехови ядки, магданоз, черен пипер и с...

Шаран върху зеленчуци

Продукти: • 1 шаран • 2 моркова • половин глава целина • 2 глави лук • 1 стрък праз • 1 кисела ябълка • половин буркан стерилизирани домати • 300 г гъби • 2 ч.ч. бяло вино • 1 к.ч. олио • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Шаран върху хляб

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 5-6 филии сух бял хляб • 2 ч.ч. бяло вино • 2-3 домата • сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Нареждаме хляба в тавичка и го заливаме с виното. Отгоре слагаме шарана. Печем 10 мин в с...

Шаран на фурна със заливка

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран без главата • 2 с.л. краве масло • 2 с.л. олио • 4 глави лук • 2 моркова • половин глава целина • 4-5 домата • 2 с.л. брашно • 1 ч.л. доматено пюре • 1 лимон • 2-3 яйца • 1 глава чесън • 1-2 с.л. магданоз • сол ...

Шаран плакия

Продукти: • 1 шаран • 4-5 глави лук • 5-6 домата • 1 ч.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на порции, посоляваме и оставяме да престои десетина минути. Нарязваме лука на филийки и го з...

Шаран по френски

Продукти: • 1 шаран • 2-3 с.л. брашно • лимонов сок • 1/2 ч. ч. олио • 2-3 сварени картофа • 250 г домати • 200 г гъби • 3-4 скилидки чесън • червен и черен пипер • 1 чаша бяло вино • 1 с. л. галета, магданоз • 1 с. л. масло • сол Начин на приго...

Шаран с домати

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран /около 1-1,5 кг/ • 1 ч.ч. олио • 2 с.л. лимонов сок • 500 г червени домати • 1 лимон • 10-12 зърна черен пипер • смлян черен пипер • магданоз, сол • брашно за овалване Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на парчет...

Шаран с картофи

Продукти: • 1 шаран • 500 г картофи • 3 големи глави лук • 1 ч.ч. бяло вино • 2 с.л. олио • 1 ч.л. смляна червена чушка • магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца. Нарязваме лука на филийки и го размесваме с карто...

Шаран с кафяв сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 средно голям шаран • 1 дафинов лист • 2 тънки колелца лимон • 150 мл червено вино • 1 малка глава лук • половин пакетче краве масло • 60 г сланина • 1-2 с.л. брашно • черен пипер, сол, оцет Начин на приготвяне: Нарязваме ...

назаднапред
Начало