Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг черноморски сафрид
• 3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 4 с.л. олио
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата, поръсваме с черен пипер и оставяме да престои 30 мин.
В загрятото олио последователно задушаваме нарязания на филийки лук, 3 обелени и настъргани домата, ситно нарязания чесън. Щом лукът поомекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим 5-6 мин.
Прибавяме орехите, разбъркваме и заливаме рибата, наредена в тавичка. Слагаме отгоре филийки от домата и обеления лимон и печем 40 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...