Продукти:
• 1 кг филе от риба
• 8 рулца от раци
• половин глава лук
• 1 ч.ч. пюре от картофи
• 8 каперси
• галета
• магданоз
• бял пипер
• масло
• сол
Начин на приготвяне:
Смиламе филето от риба заедно с лука. Овкусяваме със сол и бял пипер, омесваме добре и разстиламе върху намаслена тавичка на равен пласт. Отгоре намазваме с картофено пюре.
Нарязваме рулцата от раци и смесваме с каперсите и наситнен магданоз. Тази смес поръсваме върху пюрето.
Отлепваме внимателно рибната кайма от дъното на тавичката и завиваме на руло. Поръсваме с галета и разтопено масло и изпичаме в умерена фурна до готовност.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...