Продукти:
• 1 кг риба
• 1-2 стръка праз
• 1 ч. ч. ориз
• 150 мл олио
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в олиото ситно нарязания праз до омекване, посоляваме, разбъркваме с червения пипер, заливаме с топла вода и кипваме. Прибавяме ориза и варим 2-3 минути.
Изсипваме сместа в тавичка. Отгоре нареждаме предварително почистената, измита и нарязана на парчета риба. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем в умерена фурна. Поднасяме рибника топъл.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...