Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг сафрид
• 2 глави лук
• 5 домата
• 2 моркова
• 1 глава чесън
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я поръсваме с оцет и сол.
В сгорещеното олио последователно запържваме ситно нарязания лук, морковите, нарязани на колелца, и нарязания чесън. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и добавяме 4 обелени и настъргани домата. Варим на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
Слагаме рибата в намаслена тавичка и заливаме със соса. Прибавяме черния пипер и дафиновия лист и поръсваме с галетата и наситнен магданоз. Нареждаме отгоре нарязания на кръгчета домат, посоляваме, ако е необходимо, и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...