Продукти: (за 6 порции)
• 1 сафрид /окоро 1,5 кг/
• 500 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 5 скилидки чесън
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 лимона
• 1 с.л. риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме рибата надлъжно на две и я слагаме с кожата надолу в намаслена тава. Посоляваме, поръсваме с черен пипер. Добавяме счукания чесън, виното и стрития риган. Разбиваме олиото със сока от лимоните и заливаме рибата.
Печем около 40 мин в умерено силна фурна, като от време на време обливаме сафрида със сока от тавичката. Към края на печенето нареждаме около рибата картофите, нарязани на едри парчета.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...