Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г макарони
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. доматено пюре
• 100 г кашкавал
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме напречно рибните филета, посоляваме, натриваме с лимонов сок и ги нареждаме в по-дълбока тавичка, намазана с олио. Отгоре разстиламе сварените в подсолена вода и оцедени макарони. Заливаме с доматеното пюре, разтворено в 1 к.ч. вода.
Поръсваме отгоре с галета и настърган кашкавал. Слагаме парченца масло и печем около 20 мин в умерено силна фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...