Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г макарони
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. доматено пюре
• 100 г кашкавал
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме напречно рибните филета, посоляваме, натриваме с лимонов сок и ги нареждаме в по-дълбока тавичка, намазана с олио. Отгоре разстиламе сварените в подсолена вода и оцедени макарони. Заливаме с доматеното пюре, разтворено в 1 к.ч. вода.
Поръсваме отгоре с галета и настърган кашкавал. Слагаме парченца масло и печем около 20 мин в умерено силна фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...