Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от скумрия
• 250 г макарони
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. доматено пюре
• 100 г кашкавал
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме напречно рибните филета, посоляваме, натриваме с лимонов сок и ги нареждаме в по-дълбока тавичка, намазана с олио. Отгоре разстиламе сварените в подсолена вода и оцедени макарони. Заливаме с доматеното пюре, разтворено в 1 к.ч. вода.
Поръсваме отгоре с галета и настърган кашкавал. Слагаме парченца масло и печем около 20 мин в умерено силна фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...