Кулинарни рецепти » Суфле с риба по милански

 Суфле с риба по милански

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г филе от риба
• 70 г сирене
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. маргарин
• 2 с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме от маргарина и брашното светла запръжка и я разреждаме с млякото. Прибавяме размитото в 100 мл вода доматено пюре и настърганото сирене. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме разбитите жълтъци и разбъркваме много добре, докато получим гладък сос.

Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме я, задушаваме я в малко олио и след това я заливаме със соса. Внимателно добавяме разбитите на сняг белтъци и разпределяме сместа в намаслени форми за суфле. В умерена форма запичаме до златисто жълто оцветяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало