Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г филе от риба
• 70 г сирене
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. маргарин
• 2 с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме от маргарина и брашното светла запръжка и я разреждаме с млякото. Прибавяме размитото в 100 мл вода доматено пюре и настърганото сирене. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме разбитите жълтъци и разбъркваме много добре, докато получим гладък сос.
Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме я, задушаваме я в малко олио и след това я заливаме със соса. Внимателно добавяме разбитите на сняг белтъци и разпределяме сместа в намаслени форми за суфле. В умерена форма запичаме до златисто жълто оцветяване.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...