Кулинарни рецепти » Рибник по славянски

 Рибник по славянски

Продукти:

• 1 кг шаран без главата
• 75 мл олио
• 30 г масло
• 200 г лук
• 100 г моркови
• малко целина
• 250 г домати
• 1 с. л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер
• дафинов лист
• магданоз, сол, лимон

За заливката:

• 1 с. л. брашно
• 1 яйце
• 1-2 с. л. прясно мляко или хладка вода

Начин на приготвяне:

Посоляваме почистения шаран и го слагаме в тава.

В отделен съд сгорещяваме мазнината и в нея задушаваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и домати. Поръсваме с брашното, подправяме с черния пипер, солта, дафиновия лист и нарязаните на дребно скилидки чесън.

Заливаме рибата със задушените зеленчуци. Отгоре нареждаме резенчета лимон и филийки домати и запичаме рибника във фурната.

Когато е почти готов, заливаме с яйцето, разбито с брашното и малко прясно мляко или хладка вода, и дозапичаме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало