Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибено филе
• 200 г гъби
• 60 г сланина
• 1,5 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• 2-3 с.л. настъргано сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме нарязаните гъби в нарязаната на кубчета и запържена сланина.
Половината от нарязаното на тънки филийки рибено филе подреждаме в тавичка за печене, посоляваме, разстиламе гъбената смес, а отгоре нареждаме останалото рибено филе.
Заливаме рибата със соса от задушаването на гъбите, в който сме запържили брашното, поръсваме с галета и настъргано сирене, слагаме парченца масло и печем в силна фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...