Продукти: (за 4 порции)
• 600 г рибено филе
• 200 г гъби
• 60 г сланина
• 1,5 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• 2-3 с.л. настъргано сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме нарязаните гъби в нарязаната на кубчета и запържена сланина.
Половината от нарязаното на тънки филийки рибено филе подреждаме в тавичка за печене, посоляваме, разстиламе гъбената смес, а отгоре нареждаме останалото рибено филе.
Заливаме рибата със соса от задушаването на гъбите, в който сме запържили брашното, поръсваме с галета и настъргано сирене, слагаме парченца масло и печем в силна фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...