Продукти:
• 400 г брашно
• 2 яйца
• 40 г мая
• 3 с.л. кристална захар
• 100 мл сметана
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л пудра захар
• настъргана кора от половин лимон
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме брашното, солта и разтопеното масло. Разтваряме маята и кристалната захар в леко затоплената сметана. Сипваме при брашното, прибавяме яйцата и разбиваме много добре.
Оставяме тестото на топло да втасва 30 мин. После го разделяме на няколко топки, от които разточваме тънки кори. Изрязваме от тях различни формички, които оставяме да втасват 20 мин.
Изпържваме сладките в сгорещеното масло, отцеждаме ги върху домакинска хартия и ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...