Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 ванилии
• 1 бакпулвер
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото със захарта, смлените орехи и ванилията. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто и го разточваме на кора с дебелина около 5 мм.
С помощта на формички или кръгла чаша изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още горещи.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...