Продукти:
• 1 к.ч. разтопен мед
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 к.л. амонячна сода
• 1ч.л. канела
• 1 щипка смлян кардамон
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 3 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, наливаме олиото и бъркаме, докато сместа стане гладка и стегната. Добавяме меда, а после и ароматизираното брашно и измесваме меко тесто. Оставяме го малко да отлежи.
Разточваме кора, дебела около 1 см. От нея изрязваме сърчица с различна големина. Слепваме ги след изпичането с бял шоколад или гъста сметана, а отгоре разливаме кафяв шоколад.
По желание топваме и малките сърчица в разтворена на водна баня глазура или марципан. Наръсваме с кокосови или шоколадови пръчици.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...