Продукти:
• 1 к.ч. разтопен мед
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 к.л. амонячна сода
• 1ч.л. канела
• 1 щипка смлян кардамон
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 3 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, наливаме олиото и бъркаме, докато сместа стане гладка и стегната. Добавяме меда, а после и ароматизираното брашно и измесваме меко тесто. Оставяме го малко да отлежи.
Разточваме кора, дебела около 1 см. От нея изрязваме сърчица с различна големина. Слепваме ги след изпичането с бял шоколад или гъста сметана, а отгоре разливаме кафяв шоколад.
По желание топваме и малките сърчица в разтворена на водна баня глазура или марципан. Наръсваме с кокосови или шоколадови пръчици.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...