Продукти:
• 600-700 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• пудра захар
• ванилия /или канела/
• мармалад
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с млякото, маслото и содата и омесваме тесто като за баница. След това разточваме тестото на кора с дебелина както за юфка. Нарязваме я на правоъгълници с големина по желание.
Намазваме тестените парчета с тънък слой мармалад и ги навиваме на рулца, които нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в предварително загрята умерена фурна, докато станат бледозлатисти.
Овалваме готовите пурички, докато са още топли, в пудра захар, която сме ароматизирали с ванилия или канела.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...