Продукти:
• 600-700 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• пудра захар
• ванилия /или канела/
• мармалад
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с млякото, маслото и содата и омесваме тесто като за баница. След това разточваме тестото на кора с дебелина както за юфка. Нарязваме я на правоъгълници с големина по желание.
Намазваме тестените парчета с тънък слой мармалад и ги навиваме на рулца, които нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в предварително загрята умерена фурна, докато станат бледозлатисти.
Овалваме готовите пурички, докато са още топли, в пудра захар, която сме ароматизирали с ванилия или канела.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...