Кулинарни рецепти » Шоколадови подкови

 Шоколадови подкови

Продукти:

• 500 г брашно
• 160 г захар
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 пакетче краве масло
• 80 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

От маслото, брашното, яйцата, олиото и захарта замесваме средно твърдо тесто и го оставяме да почива около два часа. След това разточваме от тестото тънка кора и я нарязваме на лентички с ширина 1 см, нарязваме всяка лента на по-къси лентички /с дължина около 10 см/, от които оформяме подкови.

Подреждаме сладките в намаслена тавичка и ги печем в силна фурна, докато се зачервят. Изваждаме ги от тавичката и когато изстинат, потапяме краищата им в разтопения шоколад. По желание можем да поръсим краищата с кокосово брашно или пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало