Продукти:
• 2 жълтъка
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 250-300 г брашно
• мармалад /или шоколад/
• смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, а след това – ванилията и брашното. Замесваме по-твърдо тесто.
С малка лъжичка оформяме жълъдчета, които нареждаме в намаслена тавичка и изпичаме в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не се препекат. Слепваме ги с мармалад две по две, потапяме ги до половината първо в мармалад /или разтопен шоколад/, а след това в смлени орехови ядки.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...