Кулинарни рецепти » Жълъдчета

 Жълъдчета

Продукти:

• 2 жълтъка
• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 ванилия
• 250-300 г брашно
• мармалад /или шоколад/
• смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, а след това – ванилията и брашното. Замесваме по-твърдо тесто.

С малка лъжичка оформяме жълъдчета, които нареждаме в намаслена тавичка и изпичаме в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не се препекат. Слепваме ги с мармалад две по две, потапяме ги до половината първо в мармалад /или разтопен шоколад/, а след това в смлени орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало