Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 800 г доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с доматеното пюре и олиото. Прибавяме захар и сол на вкус и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в тавичка и бъркаме на загрят котлон не повече от 5 мин. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...