Продукти: (за 16 броя)
• 2 яйца
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
• 175 г изпечени и счукани орехи
• 50 г брашно
• 50 г захар
• 120 мл захарен сироп
• 75 г настърган натурален шоколад
• 3 с.л. краве масло
• 16 разполовени орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Застиламе кръгла форма за печене с диаметър 20 см с намаслена домакинска хартия. Включваме фурната на 160°С.
В купа смесваме яйцата, ванилията и солта. В друга купа избъркваме брашното и счуканите орехи.
Правим лек захарен сироп от 100 мл вода и захарта. Сваляме от котлона и разбъркваме в него настъргания шоколад и брашното. Оставяме сместа да поизстине. Разбъркваме я с яйчената смес, а после всичко избъркваме с брашното и орехите.
Изсипваме в тавичката и печем 35 мин. Изключваме фурната и оставяме печивото да постои 10 мин. Нарязваме го на квадратчета и всяко украсяваме с орехова ядка.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...