Кулинарни рецепти » Лешникови сладки с глазура

 Лешникови сладки с глазура

Продукти:

• 80 г захар
• 100 г краве масло
• 2 жълтъка
• лимонова кора
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче бакпулвер
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 ванилия

За украсата:

• 2 белтъка
• 1 ванилия
• 80 г смлени лешници
• 140 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтриваме брашното но трохи с маслото. Добавяме захарта, ванилията, бакпулвера, жълтъците, млякото и настърганата на ситно лимоновата кора и месим, докато получим гладко тесто. Разточваме тестото и го нарязваме на кръгли формички.Печем в умерена фурна до златисто розово.

Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ванилията и смлените лешници. Слагаме от получената смес по средата на всяко опечено кръгче. Връщаме сладкишите отново във фурната, за да изсъхне глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало