Продукти:
• 80 г захар
• 100 г краве масло
• 2 жълтъка
• лимонова кора
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче бакпулвер
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 ванилия
За украсата:
• 2 белтъка
• 1 ванилия
• 80 г смлени лешници
• 140 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтриваме брашното но трохи с маслото. Добавяме захарта, ванилията, бакпулвера, жълтъците, млякото и настърганата на ситно лимоновата кора и месим, докато получим гладко тесто. Разточваме тестото и го нарязваме на кръгли формички.Печем в умерена фурна до златисто розово.
Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ванилията и смлените лешници. Слагаме от получената смес по средата на всяко опечено кръгче. Връщаме сладкишите отново във фурната, за да изсъхне глазурата.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...