Продукти:
• 400 г кори за баница
• 150-200 г сирене
• 4 яйца
• 300 мл газирана вода
• 100 мл олио
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
В намаслена тавичка слагаме две кори, като леко ги намачкваме, за да станат къдрави. Отгоре натрошаваме сирене и поръсваме с олио. Отново слагаме кори и отново поръсваме сирене и олио. Завършваме най-отгоре с две кори.
Нарязваме баницата на едри квадрати и я заливаме с яйцата, които сме разбили с газираната вода. Поръсваме с още малко олио и печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Изваждаме готовата баница, напръскваме я с вода, поръсваме със захарта и я покриваме с кърпа за около 15 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...