Продукти:
• 150 г брашно
• 100 г захар
• 1 яйце
• 40 г мед
• 40 г ситно нарязани портокалови кори или портокалово сладко
• 2 г сода бикарбонат
• 2 г канела
• 2 г смлян карамфил
• 2 г смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
Затопляме леко меда и прибавяме към него захарта, яйцето, портокаловите кори, подправките, брашното и вода. Замесваме гладко тесто, което разточваме кора с дебелина около 1 см.
С помощта на формички изрязваме различни фигурки. Нареждаме сладките в обилно намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
По желание можем да покрием готовите сладки /след като изстинат/ с бяла глазура.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...