Продукти:
• 150 г брашно
• 100 г захар
• 1 яйце
• 40 г мед
• 40 г ситно нарязани портокалови кори или портокалово сладко
• 2 г сода бикарбонат
• 2 г канела
• 2 г смлян карамфил
• 2 г смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
Затопляме леко меда и прибавяме към него захарта, яйцето, портокаловите кори, подправките, брашното и вода. Замесваме гладко тесто, което разточваме кора с дебелина около 1 см.
С помощта на формички изрязваме различни фигурки. Нареждаме сладките в обилно намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
По желание можем да покрием готовите сладки /след като изстинат/ с бяла глазура.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...