Кулинарни рецепти » Керини ушички

 Керини ушички

Продукти:

• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 с.л. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1-2 к.ч. вишни или череши от сладко

Начин на приготвяне:

Омесваме рядко тесто от брашното, пресято с бакпулвера, разбитите яйца, захарта и киселото мляко.

Затопляме олиото в подходяща тавичка и с лъжица сипваме по малко от тестото, така че в тавата да се оформят малки кръгли сладки. Печем ги само няколко минути в силно загрята фурна.

Завиваме краищата на още топлите сладки, така че да заприличат на ушички. Слагаме във вдлъбнатината на всяко ушенце по една вишна или череша от сладко.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало