Продукти:
• 10 целувки
• 3 стандартни меденки
• 2 големи ореховки
• 2 пакета краве масло
• 3-4 с.л. фъстъчено масло
• 1 к.ч. пудра захар
• по 1 шоколад в различен цвят или глазура за сладкиши
• 4-5 с.л. счукана карамелизирана захар
• кокос или орехи за овалване
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото на стайна температура, за да омекне добре, разбъркваме го с пудрата захар и омесваме добре. Натрошаваме меденките, целувките и ореховките. Шоколадите настъргваме на едро ренде.
Всички продукти омесваме добре, като на сладките придаваме желана от нас форма. Може да ръсим с мляко, течна сметана или коняк, докато месим тестото.
Овалваме получените топченца в смлени орехови ядки или кокосови стърготини.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...