Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг хамсия
• 1 кг домати
• 5-6 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, измиваме я и посоляваме. Нареждаме я в намаслена тавичка и заливаме с обелените и настъргани домати, размесени със ситно нарязания чесън.
Поръсваме със зехтина, подправяме с черен пипер и печем 10 мин в силна фурна. После намаляме фурната и печем още 30 мин. Преди поднасяне поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...