Кулинарни рецепти » Шаран с кафяв сос

 Шаран с кафяв сос
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голям шаран
• 1 дафинов лист
• 2 тънки колелца лимон
• 150 мл червено вино
• 1 малка глава лук
• половин пакетче краве масло
• 60 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол, оцет

Начин на приготвяне:

Нарязваме шарана на малки парченца. Прибавяме лимоновите колелца и дафиновия лист. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и оцет и оставяме рибата да престои така 4 часа.

Правим червена запръжка от маслото и 3 с.л. брашно, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета сланина, изпържваме, заливаме със соса от шарана и с вода и възваряваме. Варим до получаването на гъст сос.

Прибавяме шарана и задушаваме във фурна, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало