Продукти: (за 4 порции)
• 1 шаран
• 2 глави лук
• 100 г орехови ядки
• 400 г брашно
• 5-6 с.л. олио
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме плънка от дребно нарязания и изпържен лук, накълцаните орехови ядки, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Напълваме изчистената и измита риба.
Замесваме тесто от брашното, сол и хладка вода. Разточваме го на кора с дебелина 0,5 см. Намазваме шарана с олио и го завиваме с намазаната отвътре кора, като и и предаваме формата на риба с уста, перки, люспи и опашка. Намазваме кората и отвън и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...