Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от сьомга
• 4 гъби
• 60 г краве масло
• 2 с.л. лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме 40 г масло, прибавяме нарязаните на малки парченца сьомга и гъби и изпържваме сместа. Посоляваме на вкус и доизпичаме във фурната.
Разтопяваме останалото масло, прибавяме лимоновия сок и наситнения магданоз и заливаме ястието преди поднасяне.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...