Кулинарни рецепти » Сьомга със зеленчуци

 Сьомга със зеленчуци

Продукти:

• 500 г филе от сьомга
• 350 г картофи
• 400 г домати
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г кашкавал
• половин лимон
• 1-2 стръка зелен лук
• 1 малка тиквичка
• 1 щипка розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме парче лимон и го нарязваме на кубчета. Прибавяме сьомгата, нарязана на кубчета, поръсваме със сока от останалия лимон и подправяме с черен пипер и сол.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука на ситно, а тиквичката на колелца. Прибавяме зеленчуците към рибата и поръсваме с розмарина.

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка и разстиламе отгоре сместа от рибата и зеленчуците.

Заливаме с яйцето, което сме разбили с млякото и сметаната. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем във фурна, загрята до 200°С.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало