Продукти:
• 1 кг прясно или кисело зеле
• 4 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. захар
• 500 г рибено филе
• 40 г краве масло
• 40 г галета
• 5 кисели краставички
• 2 глави лук
• 1 ч.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязаното зеле заедно с 1 глава ситно нарязан лук, захарта, олиото и 2 с.л. доматено пюре, размито в малко вода. Отделно изпържваме останалия ситно нарязан лук в малко сгорещено масло.
Нарязваме почистената риба на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме нарязаните на парченца кисели краставички (може да отстраним семенната им част), останалото доматеното пюре, изпържения лук, 250 мл вода и 2 дафинови листа. Захлупваме и задушаваме 15-20 минути. Добавяме внимателно брашното, смесено с 1 ч.л. масло и варим още 2-3 минути.
Разстиламе в тавичка 1/3 от зелето, върху него слагаме рибата с прибавките, поливаме със соса от рибата, покриваме с останалото зеле, поръсваме с галета, нареждаме парченца масло и печем 10 минути. Поднасяме солянката с маслини, резенчета лимон, вишни или боровинки от туршия и украсяваме с магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...