Кулинарни рецепти » Украинска рибена солянка

 Украинска рибена солянка

Продукти:

• 1 кг прясно или кисело зеле
• 4 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. захар
• 500 г рибено филе
• 40 г краве масло
• 40 г галета
• 5 кисели краставички
• 2 глави лук
• 1 ч.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаното зеле заедно с 1 глава ситно нарязан лук, захарта, олиото и 2 с.л. доматено пюре, размито в малко вода. Отделно изпържваме останалия ситно нарязан лук в малко сгорещено масло.

Нарязваме почистената риба на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме нарязаните на парченца кисели краставички (може да отстраним семенната им част), останалото доматеното пюре, изпържения лук, 250 мл вода и 2 дафинови листа. Захлупваме и задушаваме 15-20 минути. Добавяме внимателно брашното, смесено с 1 ч.л. масло и варим още 2-3 минути.

Разстиламе в тавичка 1/3 от зелето, върху него слагаме рибата с прибавките, поливаме със соса от рибата, покриваме с останалото зеле, поръсваме с галета, нареждаме парченца масло и печем 10 минути. Поднасяме солянката с маслини, резенчета лимон, вишни или боровинки от туршия и украсяваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало