Кулинарни рецепти » Филе от треска, печено в хартия

 Филе от треска, печено в хартия

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета от треска от 200 г
• 2 лимона
• 2 тънки стръка праз
• 1 парче краве масло
• 200 г сметана
• шафран, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Затопляме фурната на 180 градуса. Изрязваме 4 парчета алуминиево фолио. Измиваме и нарязваме на малки парчета праза, задушаваме го 5-6 мин в сгорещеното масло. Отделно загряваме сметаната с шафрана, посоляваме и поръсваме сместа с черен пипер.

Измиваме и нарязваме лимоните на фини кръгчета. Поставяме по 2 кръгчета лимон върху всяко парче алуминиева хартия, отгоре поставяме по 1 филе от треска, после покриваме с кръгчета от праз, заливаме със соса от сметана и шафран и отново с парчета лимон.

Поръсваме обилно с магданоз и опаковаме добре дозите с алуминиевата хартия. Печем около 15 минути. Поднасяме ястието с ориз.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало