Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от треска
• 2-3 с.л. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• 2 чушки
• 1 люто чушле
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с нарязаните чушки. Прибавяме доматите и счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол, подгряваме и оставяме на топло място.
Нарязваме рибата на ивици, варим я 5-6 мин в подсолена вода, след което я нареждаме в тавичка. Заливаме с приготвената зеленчукова смес, разредена с малко бульон от рибата и печем 10-15 мин в гореща фурна.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...