Кулинарни рецепти » Филе от риба с бадеми

 Филе от риба с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от хек
• 200 г сух бял хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г смлени бадемови ядки
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме хляба със затопленото мляко, след което го отцеждаме. Към отцедения хляб прибавяме бадемите, босилека, олиото, ситно нарязания лук, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа.

Посоляваме рибното филе и го нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт хлебната смес и маслото, наряцзано на тънки листчета. Печем в силна фурна около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало