Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г филе от хек
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 буркан белени домати
• 4 филийки бял хляб
• 40 краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме филенцата със сол и черен пипер и ги нареждаме в намаслена тавичка.
В друг съд задушаваме в олиото ситно нарязания лук. Прибавяме отцедените от сока домати, посоляваме и оставяме соса да поври на огъня само 1-2 мин. След това поръсваме със ситно нарязан магданоз, разбъркваме и изсипваме върху рибата. Захлупваме тавичката и печем 40 мин в умерена фурна.
Изрязваме триъгълни филии хляб, намазваме ги с маслото, поръсваме ги с настъргания кашкавал и ги запичаме на скарата. Поднасяме рибата със запечените хлебни триъгълници.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...