Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от треска
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 1 ч.ч. червено вино
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на парченца и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната на порции риба, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна, докато рибата омекне.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...