Кулинарни рецепти » Треска с червено вино

 Треска с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 2 глави лук
• 150 г гъби
• 1 ч.ч. червено вино
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на парченца и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната на порции риба, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна, докато рибата омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало