Продукти: (за 5 порции)
• 750 г филе от скумрия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1/3 буркан паприкаш консерва
• 1-2 домата
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибното филе на порции и посоляваме.
Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Когато поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета целина и моркови и също ги позадушаваме. След това слагаме паприкаша, червения пипер, ориза и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.
Отгоре нареждаме рибата и върху всяко парче риба слагаме по кръгче от доматите. Заливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Поръсваме опечената риба с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...