Продукти:
• 700 картофи
• 1 яйце
• 100 г брашно
• 1 ч. л. настъргано индийско орехче
• 1 ч. л. сол
• 50 г настърган кашкавал за поръсване
За плънката:
• 500 г праз
• 2 глави лук
• 1-2 с. л. масло
• 100 г натрошено сирене
• индийско орехче
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги намачкваме на пюре. Добавяме яйцето, брашното, солта и индийското орехче. Разбъркваме много добре и разточваме полученото тесто върху набрашнена повърхност.
Почистваме праза и го нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло до прозрачност. Прибавяме праза и пържим още малко. Подправяме сместа със сол, черен пипер и индийско орехче и оставяме да изстине. В тази смес слагаме сиренето и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа върху картофеното тесто и я разпределяме равномерно. Завиваме тестото на руло, като подвиваме краищата, и го слагаме в тава, покрита с намаслена хартия.
Печем 30-40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Нарязваме рулото на филийки и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...