Продукти:
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2 китки магданоз
• 1 к.ч. ориз
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
За заливката:
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета. Разбъркваме ги с ориза, нарязаните домати и магданоз, черния пипер.
Слагаме в сместа дафиновия лист, а след него – олиото. Посоляваме и заливаме с гореща вода.
Печем ястието в тавичка на умерена фурна. Малко преди да го извадим, заливаме със счукания чесън.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...