Кулинарни рецепти » Зелен фасул със сирене

 Зелен фасул със сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 3-4 с.л. олио
• 100 г сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеления фасул на парченца и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и го разстиламе в намаслена тавичка. Поръсваме с натрошеното сирене и олиото.

Заливаме ястието с разбитите в млякото яйца и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало