Кулинарни рецепти » Саздърма от свинско месо

 Саздърма от свинско месо

Продукти:

• 3 кг свинско месо
• 1 кг сланина
• 80 г сол
• дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината. Посоляваме и прибавяме дафиновите листа - разбъркваме сместа и като изстине я наливаме в буркани, като отгоре слагаме само мас.

Съхраняваме на сухо и хладно място.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало