Кулинарни рецепти » Пълнени гъби с ориз

 Пълнени гъби с ориз

Прoдукти:

• 400 г гъби
• 2 к.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 2-3 с.л. краве масло или зехтин
• джоджен, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно пънчетата на гъбите.

Почистения и измит ориз варим в подсолена вода за около 10 мин, след което измиваме и изцеждаме. Разбъркваме с пънчетата, счукания чесън, джоджена, солта и черния пипер.

С тази смес напълваме предварително намаслените гъби, редим ги в тавичка, поръсваме с кашкавала и запичаме.

Автор: Кирил Димитров

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало