Кулинарни рецепти » Пълнени гъби с ориз

 Пълнени гъби с ориз

Прoдукти:

• 400 г гъби
• 2 к.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 2-3 с.л. краве масло или зехтин
• джоджен, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно пънчетата на гъбите.

Почистения и измит ориз варим в подсолена вода за около 10 мин, след което измиваме и изцеждаме. Разбъркваме с пънчетата, счукания чесън, джоджена, солта и черния пипер.

С тази смес напълваме предварително намаслените гъби, редим ги в тавичка, поръсваме с кашкавала и запичаме.

Автор: Кирил Димитров

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало