Кулинарни рецепти » Ориз с джанки

 Ориз с джанки

Продукти:

• 300 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1 шепа джанки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч. л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото и малко вода ситно нарязания лук. Изсипваме измития ориз, заливаме с 2 ч. ч. топла вода и варим 1-2 минути.

Прибавяме джанките, червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с още 2 ч. ч. топла вода, посоляваме, прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна.

Автор: Тодорка Делчева

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало