Продукти: (за 4 порции)
• 1,2 кг картофи
• 50 г краве масло
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 100 г кашкавал
• 1/2 кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, издълбаваме ги и ги нареждаме в намаслена тавичка. Посоляваме и печем в умерена фурна.
Издълбаното от картофите смесваме с натрошените жълтъци, част от настъргания кашкавал, сметаната и маслото. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Напълваме опечените картофи с така приготвената смес. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и отново запичаме.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...