Кулинарни рецепти » Пълнени картофи с кашкавал

 Пълнени картофи с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1,2 кг картофи
• 50 г краве масло
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 100 г кашкавал
• 1/2 кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, издълбаваме ги и ги нареждаме в намаслена тавичка. Посоляваме и печем в умерена фурна.

Издълбаното от картофите смесваме с натрошените жълтъци, част от настъргания кашкавал, сметаната и маслото. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.

Напълваме опечените картофи с така приготвената смес. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и отново запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало