Продукти: (за 4 порции)
• 1,2 кг картофи
• 50 г краве масло
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 100 г кашкавал
• 1/2 кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, издълбаваме ги и ги нареждаме в намаслена тавичка. Посоляваме и печем в умерена фурна.
Издълбаното от картофите смесваме с натрошените жълтъци, част от настъргания кашкавал, сметаната и маслото. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Напълваме опечените картофи с така приготвената смес. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и отново запичаме.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...