Продукти:
• 2 връзки лапад
• 1 кг картофи
• 2-3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 3-4 стръка джоджен
• 2-3 стръка тарос
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. пасирани домати от консерва
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
За заливката:
• 2-3 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги поръсваме с черния пипер. Нарязваме лапада на ивички и го задушаваме заедно с ориза и ситно нарязаните зелени подправки.
В намаслена тавичка разстиламе 1 пласт картофи, заливаме с доматите и разпределяме лапада върху картофите. Отгоре покриваме с останалите картофи и заливаме с прясното мляко, разредено с 1 к.ч. вода.
Запичаме до зачервяване и заливаме с киселото мляко, разбито с брашното и яйцата. Слагаме отново във фурната, за да хване ястието златиста коричка.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...