Продукти:
• 1 кг картофи
• 250 г извара
• 3 яйца
• 6 с. л. олио
• 1 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Разбиваме яйцата, като постепенно прибавяме изварата, олиото и наситнения копър. Ако е нужно, посоляваме.
Сипваме картофите в тази смес, разбъркваме и разстиламе в тавичка. Доливаме вода, колкото да покрие картофите и запичаме във фурната до леко зачервяване.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...