Продукти:
• 4 задни свински джоланчета
• 2 глави лук
• 1 с.л. разтопено масло
• 2 ч.л. кимион
• 250 мл тъмна бира
• половин връзка магданоз
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кожата на джоланчетата на ромбове и ги натриваме с подправки. Загряваме фурната на 160 градуса. Накълцваме чесъна, лука разрязваме на четири, а магданоза наситняваме.
Загряваме маслото, слагаме лука, чесъна, магданоза, кимиона и месото и сипваме малко вода. Захлупваме и поставяме във фурната. От време на време поливаме джоланчетата с отделения сок.
След 90 мин махаме капака, превключваме на 200 градуса и печем 30 мин, поливайки месото с бирата. От останалия в тавата сок обираме мазнината, прецеждаме го, кипваме и поливаме месото.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...